Na een onrustige nacht zijn we vroeg opgestaan. We zijn na het ontbijt voor het eerst ons weblog gaan bijwerken in de lobby van het hotel. Om 7.45 uur namen we een taxi die ons naar de camperverhuurmaatschappij bracht. Voor de grote drukte uit zijn we de camper gaan halen waarmee we vier weken op stap gaan. De camper was nog groter dan die we vorig jaar hadden, met een vrijstaand bed erin.

Rond 9.30 uur waren we al bij de Walmart om drie karren! met boodschappen in te slaan. Daar waren we wel een paar uurtjes zoet mee. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden.

En toen pas begon onze rondreis echt. We reden eerst naar de Hoover Dam. Alle bezoekers krijgen sinds 9/11 een security check: één man liep met Wim mee om alle bagageluiken van de camper van binnen te bekijken en een ander ging met mij mee om in de camper een kijkje te nemen. Het stelde gelukkig niet zoveel voor.

Je kunt nog wel over de dam rijden en het bezoekerscentrum bezoeken. Dat laatste hebben we niet gedaan omdat we de camper pas een heel eind verderop konden parkeren en we dan eerst naar beneden hadden moeten lopen en daarna weer omhoog, terwijl het verschrikkelijk heet buiten is. Vanaf het punt waar wij stonden, hadden we goed uitzicht op de Hoover Dam, de nieuwe brug erachter en Lake Mead aan de andere kant van de dam. Het zag er indrukwekkend uit en er waren heel veel toeristen. De ene kant van de Hoover Dam ligt in Nevada en de andere in Arizona.

Daarna moesten we weer terug over de dam om onze route naar de KOA campground in Kingman, Arizona te vervolgen. We reden toen over de nieuwe brug. Het was een mooie route. Toen we op de camping aankwamen rond 16.30 uur konden we nog even buiten zitten, maar daarna begon het wat te regenen.

Later horen we op de radio dat er in de omgeving van Phoenix en Tucson floodwarnings zijn afgegeven vanwege hevige regenval en onweersbuien. Wij gaan daar later in de week naartoe. Hopelijk is het weer dan verbeterd.

De foto’s van vandaag staan hier.