We hebben vannacht goed geslapen in de camper, maar waren wel weer heel vroeg wakker. Na het ontbijt zijn we eerst nog wat boodschappen gaan halen bij de Walmart. En daarna zijn we via Prescott naar het Dead Horse Ranch State Park gereden.

We waren eigenlijk van plan om eerst naar het Watson Lake te gaan om de Granite Dells te bezichtigen. Dit zijn talrijke kleine ronde rotsen die langs de oever en in het water liggen. Het schijnt heel erg fotogeniek te zijn, maar we konden helaas de afslag niet vinden.

De route naar het State Park gaat over de oude historische route 89A. De weg is heel spannend om te rijden omdat hij niet al te breed is en eerst al slingerend door de bergen omhoog gaat naar het spookstadje Jerome (dat al lang geen spookstadje meer is, maar heel druk bezocht wordt door toeristen) en daarna weer afdaalt naar Cottonwood. In het State Park krijgen we een prachtige plek. Het is nog wel vrij warm, maar niet meer zo heet als gisteren (slechts 37 graden volgens onze thermometer).

Als we bij onze plek aankomen loopt er een Roadrunner. Hij was helemaal niet schuw en bleef gewoon zitten en was zelfs heel nieuwsgierig waar dat geklik van de camera nou toch precies vandaan kwam.

Nadat we de camper op zijn plaats gezet hebben proberen we de rivier te vinden waar je in zou kunnen zwemmen. Nou dat laatste is niet echt het geval. De rivier hebben we gezien, maar er is nergens een strandje of zo waar je het water in kunt. Toen maar weer teruggelopen en lekker wezen uitrusten bij de camper van de zware reis.

Deze camping is veel mooier dan de KOA waar we gisteren stonden. Die had hele smalle plekken, dicht op elkaar. En deze in het State Park heeft juist hele ruime plaatsen. Er zijn ook veel tentkampeerders. Verder is er wel water en elektriciteit op de camping, zodat de airco lekker aan kan. Alleen geen wifi en/of zwembad.

De foto’s van vandaag staan hier.