Omdat de klok een uur vooruit is gegaan gisteren, blijft het ’s ochtends langer donker. Rond 7.00 uur staan we op en na het ontbijt lopen we tussen de enorme rotsen in het City of Rocks State Park. Het noodweer is uitgebleven en het was vannacht heel erg stil op de camping. Sommige kampeerplekken zijn tussen de rotsen gelegen en daar staat af en toe een kleine camper of een tent met auto.

Hierna rijden we richting Alamogordo. Onderweg bezoeken we eerst het White Sands Missile Ranch Museum. Dit museum ligt op een militair terrein. Om daar te komen moeten we ons legitimeren. De camper zetten we buiten de poort. We lopen dan een half uurtje rond in de tuin van het museum. Daar staan allemaal raketten opgesteld die op de Missile Ranch uitgetest zijn. We mogen alleen van de raketten foto’s maken en niet van de omgeving daarbuiten. Daar is overigens niets aan te zien, dus dat doen we dan ook niet.

Daarna rijden we verder naar het White Sands National Monument. Onderweg zien we een beest dat zebra-achtige trekjes vertoont, maar ook hele lange zwarte hoorns heeft. Helaas merkten we hem te laat op waardoor we er geen foto van hebben kunnen maken.

We bekijken in het Nationale Monument eerst de prachtige film over dit park in het visitor center en daarna gaan we met de camper de “loop” rijden van ongeveer 26 kilometer. Onderweg stappen we uit om over de boardwalk te lopen. Het lijken net witte zandduinen maar dat zijn het niet. Het is allemaal gips! Een stukje verderop verandert de weg in een gipsroute die overigens goed te bereiden valt. Morgen en overmorgen vindt hier het jaarlijkse Hot Balloonfestival plaats. Dat begint afhankelijk van de wind rond 7.30 uur. Het schijnt dan heel druk te worden.

Maar goed, wij rijden de route verder en verbazen ons over dit prachtige onwerkelijke landschap. Af en toe stoppen we even om wat foto’s te maken en een filmpje te schieten.

Na een uurtje of twee rijden we door naar de camping in het Oliver Lee Memorial State Park. Opnieuw prachtig gelegen in de bergen met een schitterend uitzicht op de omgeving. Wel water en elektriciteit maar geen internet. Dus als jullie dit lezen is het alweer een paar dagen later.

De foto’s van vandaag staan hier.