Vanmorgen heb ik eerst de foto’s van gisteren geupload. De internetverbinding is erg goed op deze camping. We hebben besloten hier nog een nachtje te blijven zodat we Albuquerque kunnen verkennen. We gaan eerst met de Sandia Peak Tramway naar boven. Het is de langste rit (4,5 kilometer) in de hele wereld met een cabine omhoog de bergen in.

De hoogte in het dalstation is 2000 meter en boven is het 3114 meter. Het is daar een stuk kouder. Toen wij aankwamen rond 10.15 uur was het maar 7 graden Celsius. De rit duurt ongeveer 15 minuten en onderweg vertelt de trambestuurder het een en ander over wat we zien en hij waarschuwt ons voor de hobbels bij de palen. Deze week nog is er een zwarte beer met jong gesignaleerd bij het dalstation. En er leven ook berg leeuwen in dit gebied. Wij hebben ze niet gezien, helaas. Alleen maar een raven en een squirrel.

Als we boven aangekomen zijn, lopen we een stukje van een trail en genieten van het uitzicht op Albuquerque. Het is vandaag prachtig weer, er is geen wolk te zien. Na zo’n anderhalf uur gaan we weer met de tram naar beneden en lunchen we bij het Mexicaanse restaurant bij het dalstation. Wim neemt daar een Lite Beer en een chicken burrito en ik neem een heerlijke marguerita on the rocks met een chicken en een beef taco. Vooraf kregen we als appetizer tacochips met twee heerlijke tacosauzen erbij. We kunnen het allemaal niet op.

Daarna rijden we naar Old Town Albuquerque. In 1706 is hier het oude centrum opgericht. Nu zijn er alleen nog maar souvenirwinkeltjes, heel veel sieradenshops en Mexicaanse restaurantjes in gevestigd. Erg leuk om doorheen te lopen. Langs een aantal winkeltjes zitten allemaal indianen die sieraden maken en verkopen. In een parkje voor de kerk spelen bluesmuzikanten prachtige muziek.

Ik wil al heel lang een paar Hopi oorbellen bij het Hopi hangertje van mijn ketting. Het is lastig te vinden omdat de prijs van het zilver enorm gestegen is. Daardoor is het zilver te duur voor de indianen om te kopen en sieraden van te maken. Maar na heel veel winkeltjes van binnen bekeken te hebben ben ik uiteindelijk toch geslaagd. Daarna zijn we weer terug gegaan naar de KOA camping in Bernalillo. Het was vandaag een heerlijke dag. Zo’n 30 graden Celsius met een klein beetje wind erbij en zonnig.

De foto’s van vandaag staan hier.