We zijn vandaag eerst ten zuiden van Santa Fé naar het Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument gereden. De weg er naartoe is inmiddels geasfalteerd, en dat is wel zo prettig. Vroeger moest je ongeveer 5 mijl over een dirtroad rijden om op de parkeerplaats te komen.

Voor campers is een grote parkeerplaats beschikbaar. De indiaan bij het betaalstation vertelt ons dat er in juni dit jaar grote branden zijn geweest, waardoor de weg na de parkeerplaats naar de Veterans Memorial Scenic Overlook niet meer toegankelijk is. Wij waren toch al niet van plan verder te rijden, dus dat kwam goed uit. Vanaf de parkeerplaats kun je twee trails lopen: de Cave Loop Trail en de Slot Canyon Trail. Wij willen graag de laatste doen omdat je dan langs veel mooiere tentrocks komt te lopen. Iets voor half tien gaan we op pad. Het eerste deel van het pad is nog vrij vlak. Dat is tegelijk het eerste deel van de Cave Loop Trail. Daarna komt er een splitsing en gaan wij rechtsaf verder de slot canyon in. Deze is op sommige punten erg smal. We zien al wat rotsformaties die ons aan hoodoos doen denken.

Op een gegeven moment begint het pad flink te stijgen en komen de Tent Rocks in zicht. Deze rotsformaties worden zo genoemd omdat ze een beetje de vorm van een wigwam hebben.

We klimmen naar boven en eindigen bij een uitzichtpunt over het hele gebied. Hier verorberen we onze meegebrachte lunch.

Daarna dalen we via dezelfde route weer naar beneden. Als we bij de slotcanyon aankomen zeggen een paar Amerikaanse dames dat er een “tarantula” in de canyon zit. We geloven hen eerst niet, maar zien dan toch een stukje verderop de vogelspin. Hij zit midden op het pad en “verspert” ons de weg. Volgens een paar Amerikanen die na ons aan komen wandelen, kun je er rustig langs lopen en is hij niet gevaarlijk. We maken wat foto’s en lopen dan voorzichtig verder. De spin begint opeens te lopen en dat vinden we toch wel een beetje griezelig, want hij is zeker wel tien centimeter in doorsnede en lekker harig.

Gauw een stukje opfilmen en dan lopen we via het tweede deel van de Cave Loop Trail weer terug naar de camper. Deze trail wordt zo genoemd omdat je onderweg een grot tegenkomt. We hebben ruim drie uur over de wandeling gedaan.

We waren verder eigenlijk van plan om morgen naar Bandelier National Monument ten noorden van Santa Fé te gaan, maar daar heeft eind juni ook een grote brand gewoed waardoor ruim 60% van het hele gebied verwoest is en heel veel delen van het park nog zijn afgesloten voor het publiek. Daarom rijden we via Albuquerque waar we gelijk wat boodschappen doen naar het Bluewater Lake State Park. Dit ligt op de weg naar Gallup. Onderweg zien we een kudde bizons. Die leven dus niet alleen in Wyoming in Grand Tetons en Yellowstone. We komen rond 17.00 uur op de camping in het State Park aan. De camphost wordt helemaal enthousiast als hij hoort dat wij uit Nederland komen. Hij wijst ons een redelijk vlakke plek aan met elektriciteit. Het is er heerlijk rustig en lekker ruim opgezet.

Verder geeft hij ons nog wat tips om vanaf de camping te bekijken. Wij gaan lekker douchen, wat drinken en eten koken. Daarna maken we het verslag vast klaar voor als we weer op een camping met internet zijn, zodat we het gelijk kunnen uploaden.

De foto’s van vandaag staan hier.