We zijn vanmorgen eerst naar het visitor center gegaan in Moab. We wilden weleens weten welke wegen er rondom Moab met een camper te berijden zijn. Daarna zijn we de Potash Road in gereden. Langs deze weg vindt je op meerdere plaatsen “Indian Rock Art” oftewel petroglyphen zoals bij Newspaper Rock.

Een eindje verderop is de parkeerplaats waar vandaan de wandeling naar Corona Arch en Bow Tie Arch begint. Het eerste stuk is vrij steil omhoog. De wandeling is heen en terug ongeveer drie mijl. We steken een spoorbaan over en moeten twee keer een stuk langs staalkabels lopen en een laddertje opklimmen.

Vanaf dat punt hebben we al goed zicht op beide Arches. Op de plek van de Bow Tie Arch was eerst alleen een grot. Daar bovenop ontstond een pothole. De rotslaag tussen de grot en de pothole werd steeds dunner en stortte uiteindelijk in. Zo is de BowTie Arch ontstaan. De arch heeft een diameter van ongeveer negen meter.

De Corona Arch wordt ook wel Little Rainbow Bridge genoemd. De grote Rainbow Bridge is bij Lake Powell en die hebben we een keer vanaf de boot gezien. Maar ook Corona Arch ziet er schitterend uit. We wandelen er rustig naartoe en genieten van het uitzicht.

Na een kwartiertje lopen we dezelfde route weer terug. We rijden dan naar het eind van Potash Road en zien onderweg nog de Jug Handle Arch. Daarna keren we de camper om en rijden terug naar Moab. Het is nog vroeg in de middag. We besluiten daarom de La Sal Mountain Loop te rijden. Deze weg is het mooist om tegen de klok in te rijden en dat doen wij dus ook. De bomen op de berghellingen beginnen al een beetje te verkleuren in gele en rode tinten. Erg fraai.

Maar vooral het laatste stuk van de route, als je alweer begint af te dalen naar Castle Valley is het mooiste deel. Je hebt dan prachtig uitzicht op de rode rotsen in de omgeving van Castle Valley en Arches en rijdt tot slot langs de Colorado River tussen de rotswanden door.

Aan dit stuk weg blijken ook een heleboel primitieve campings te liggen, d.w.z. zonder water en elektriciteit, maar wel schitterend gelegen.

Als we rond 16.30 uur weer terug zijn in Moab halen we eerst nog een paar boodschappen bij de City Market. Dit is een hele grote goed geoutilleerde supermarkt vlakbij de camping met heerlijk vers brood. En we tanken nog even. Daarna lezen we de reacties op ons weblog en de mail.

De foto’s van vandaag staan hier.