We moesten vandaag eerst weer eens proviand inslaan bij de Family Market. Daarna zijn we naar Canyonlands National Park gereden. Dit keer naar het “Island in the Sky” district. Dat ziet er weer heel anders uit dan het “Needles” district waar we een paar dagen geleden waren. We zijn eerst gestopt bij het viewpoint waarbij je uitzicht hebt op de Shafer Canyon. Het lijkt net de Moki Dugway. Hier doorheen loopt een dirtroad al kronkelend naar beneden. Op dit moment (rond 10.00 uur) zien we nog geen 4×4-drives op deze weg rijden. Wij hebben er nog over getwijfeld of wij er eentje zouden huren, maar hebben het toch maar niet gedaan. Daarna rijden we door naar Mesa Arch. Dit is een schitterende arch met op de achtergrond de kloven van het “Island in the Sky” district en de La Sal Mountains. Na hier enige tijd van het uitzicht genoten te hebben wandelen we weer rustig terug naar de camper om daar wat te eten.

Vervolgens rijden we naar Upheaval Dome. Hier is jaren geleden een meteoriet ingeslagen en dat heeft een flinke krater veroorzaakt. We lopen hier een trail van ongeveer 2,5 km om vanaf twee uitkijkpunten dit goed te kunnen zien. Het is er opnieuw erg mooi en leuk om naartoe te wandelen. Wel inspannend want het is inmiddels rond het middaguur en zo’n 30 graden celsius.

We rijden dan weer terug naar de hoofdweg door het gebied om naar de “Buck Canyon overlook” en het “Grand View Point overlook” te gaan. Hier heb je een geweldig mooi uitzicht op de diepe kloven van Island in the Sky. Je kunt er wel foto’s blijven maken.

Dan vinden we het wel weer mooi geweest. We stoppen nog een keer bij de Shafer canyon en zien nu wel jeeps rijden.

Daarna gaan we terug naar de camping om nog even een uurtje bij het zwembad te liggen voordat we weer gaan passagieren door Moab. Dit keer eten we bij de Mexicaan. Het was weer heerlijk en dat voor maar $ 58 incl. fooi. We struinen dan nog wat winkeltjes af op zoek naar mooie t-shirts en belanden uiteindelijk in het Slickrock café waar life-muziek gespeeld wordt. “Lost Buffalo” treedt op. Hij schijnt vroeger met zijn band heel veel in Amsterdam opgetreden te hebben in Paradiso en de Melkweg en nu is hij nog alleen over gebleven met een bassist.

We nemen een drankje en luisteren naar zijn muziek. Na een uurtje lopen we dan op ons gemak weer terug naar de camping.

De foto’s van vandaag staan hier.