We zijn vandaag verder gereden over de mooiste weg van Amerika: de Scenic Byway 12 van Torrey naar Bryce Canyon National Park. We spotten een paar hertjes langs de kant van de weg.

In deze tijd van het jaar kleuren de Aspen langs de weg in het Dixie National Forest van groen naar gele tinten. Een klein beetje Indian Summer dus.

In één woord: schitterend! We genieten met volle teugen van deze prachtige weg.

Onderweg stoppen we in het Grand Staircase-Escalante National Monument bij de Calf Creek Recreation Area om daar een wandeling van zes mijl heen en terug (bijna tien kilometer) te lopen naar de 126’ lower falls. De wandeling gaat over een tamelijk vlak terrein, maar wel vrijwel de hele weg door mul zand wat hem toch vrij zwaar maakt. We doen er ruim drie uur over met een kleine pauze bij de mooie waterval.

We hebben een routebeschrijving meegenomen waarop zo’n 15 rustpunten staan aangegeven met informatie over bezienswaardigheden tijdens de wandeling. Zo leven er natuurlijk verschillende dieren in de Calf Creek en hebben er ongeveer 800 jaar geleden prehistorische mensen gewoond: de Fremont. Deze hebben ook rotstekeningen gemaakt met rood pigment. Dat is dus anders dan de eerdere petroglyphen die we onderweg zijn tegengekomen, want die zijn gebeiteld in de rotsen. Het was een schitterende wandeling door de Calf Creek Canyon.

Aangezien er geen plek voor ons is op de camping bij Calf Creek rijden we door naar Bryce Canyon National Park waar we tegen 16.30 uur aankomen op de camping vlak voor de ingang van het nationale park: Ruby’s Inn RV Park & Campground. We krijgen hier een mooie plek voor $ 45 per nacht. Op deze camping hebben we in 1995 ook al eens gestaan en ik heb ook in 1987 gelogeerd met mijn ouders in de bijbehorende lodge.

Nadat we nog even lekker in de zon gezeten hebben lopen we naar de general store om te kijken wat ze daar allemaal verkopen. Daarna hebben we heerlijk in het restaurant van het buffet gegeten. We namen een door ons zelf samengestelde salade en daarbij zalige potroast (draadjesvlees zoals het vroeger nog werd klaargemaakt door onze oma’s), ribs (maar dan zonder de botjes, echt superzacht vlees, heerlijk knapperig gebraden), een gegrild kippenpootje, wat rijst en aardappelpuree erbij, mmmmmmm. Bij het dessert kon je kiezen uit ijs, taart, etcetera, maar Wim nam alleen een heel klein beetje ijs en ik zat al helemaal vol. Het buffet was maar $ 18 per persoon. Allebei een glas wijn. We waren inclusief de tax en fooi $ 58 kwijt.

De foto’s van vandaag staan hier.