Vanmorgen hebben we eerst de camper geparkeerd bij het visitor centre in Zion National Park. Vervolgens zijn we daar op de shuttle gestapt die door het park rijdt naar de Temple of Sinawava.

Daar stappen we uit en lopen over de Riverside Walk, een wandeling over betonplaten langs de Virgin River naar het begin van de Narrows. Hier kun je alleen komen door de rivier over te steken. De kloof wordt dan steeds smaller, vandaar de naam Narrows. Wij hebben helaas geen paar extra sokken en schoenen meegenomen, zodat het voor ons niet mogelijk is door de rivier te waden. De wandelaars die dat wel doen hebben speciale waterdichte wandelschoenen aan en hele lange stokken bij zich zodat ze kunnen voelen hoe diep de rivier is waar ze lopen. Tijdens de wandeling zie je langs de steile rotswanden planten hangen en er stroomt op verschillende plaatsen ook water uit de rotswanden. Deze wandeling is 3,5 km lang.

We nemen dan weer de shuttle en stappen uit bij de Grotto, waar we de Grotto Trail naar de Zion Lodge lopen. Deze is 1,5 km lang en loopt over vrij vlak terrein. Bij de Lodge aangekomen nemen we allebei een pepperoni pizza slice en dan rijden we met de shuttle nog een halte verder naar Court of the Patriarchs. Hier is een uitkijkpunt op een drietal bergen met de bijbelse namen Abraham, Isaac & Jacob.

Toen we weer terugliepen naar de shuttle zagen we een kleine slang die voor onze voeten het pad overstak.

Vervolgen reden we weer terug naar de parkeerplaats waar de camper stond. Daarna gingen we naar het Valley of Fire State Park in Nevada. Het is weer een mooie weg door de bergen. Onderweg regent het af en toe, maar in het state park is het warm en droog. We rijden dan naar de camping bij Atlatl Rock die sinds kort ook 44 plaatsen met water en elektriciteit heeft. Gelukkig is er nog een plek vrij waar wij kunnen staan, helemaal aan de rand van de camping met een schitterend uitzicht op de Valley of Fire. Overal rennen ground squirrels of zijn het chipmunks over de camping. Ze zijn heel grappig om te zien en bedelen om wat eten.

Omdat de klok een uur terug is gegaan (we hebben nu Pacific Time en we hadden Mountain Time) is het nog vroeg, ongeveer 15.00 uur als we hier aankomen. We gaan lekker van het uitzicht genieten.

De foto’s van vandaag staan hier.