We zijn lekker gaan ontbijten in Sam’s hotel, bij het buffet. Voor maar $ 14 incl. fooi hebben we daar ons buikje rond gegeten. Een heerlijke omelet, scrummbled eggs met bacon, gebakken aardappeltjes, pancakes, wentelteefjes en vers fruit. Er was nog veel meer, maar dat hebben we allemaal niet genomen. Misschien doen we dat morgenochtend.

Het is een sombere dag en de voorspelling is ook niet al te best. In de loop van de dag gaat het waarschijnlijk regenen. Om 10.10 uur ging de eerste shuttle van Sam’s Town naar Harrah’s op de Strip en die nemen wij. Van daaraf lopen we zuidwaarts de strip af tot het laatste hotel: Mandalay Bay. Onderweg nemen we een kijkje in een aantal andere hotels: MGM Grand Hotel.

In dit hotel zijn echte leeuwen (welpjes dit keer) in een glazen tunnel aan het spelen met twee verzorgers. Erg leuk om te zien. Er wordt verteld dat de leeuwen ongeveer tien mijl buiten Las Vegas op een farm verblijven en dat er elke dag twee groepen leeuwen naar MGM gebracht worden om daar ongeveer vijf uur te zijn. Dezelfde leeuw is maximaal twee keer per week in MGM. De leeuwtjes zijn leuk aan het spelen.

Aan de overkant van MGM is New York New York. Dit hotel ziet eruit als de skyline van Manhattan met het Vrijheidsbeeld op de voorgrond. Er is ook een achtbaan waar je een ritje in kunt maken, maar dat doen wij niet. Wij gaan hier een heerlijke New York Pizza slice eten.

Daarnaast ligt Excalibur. Dit is een kasteelachtig hotel, waar we verder niet in geweest zijn, maar wat er wel fotogeniek uitziet van de buitenkant.

En daarnaast ligt Luxor. Dit is een grote pyramide van wel 30 verdiepingen. Voor de ingang prijkt de Naald van Cleopatra en ligt een enorme sfynx. Ook binnen is een sfynx met de Naald van Cleopatra te vinden. Je kunt er verschillende musea en shows bezoeken. Wij gaan eens rustig zitten en rondkijken terwijl we genieten van een heerlijk kopje koffie bij Starbucks.

Tot slot komen we in Mandalay Bay. Wim beproeft hier zijn geluk op de eenarmige bandiet, zonder resultaat. En vanaf dit hotel nemen we de monorail terug naar Excalibur, zodat we niet het hele eind terug hoeven te lopen. Vanuit de monorail hebben we een mooi uitzicht op het Luxor hotel.

We hebben dan al ruim drie uur gelopen. De eerste bus terug naar de camping vertrekt om 15.40 uur vanaf Harrah’s. We lopen dan ook langzaam die kant op terwijl het ondertussen begint te regenen. Wel jammer dat wij dat nou net moeten meemaken als we hier zijn. We zijn dan om ongeveer 16.15 uur weer terug op de camping.

De foto’s van vandaag staan hier.